Kovács Béláné Marcsi

61 èves vagyok.
Sokan kérdezik tőlem, miért nem látszik rajtam a korom?
Amikor ezt a mozgássort a mindennapi életem részévé tettem, lelassult az öregedésem. Rendszeres, mindennapos használata egészséget hoz, vitalizál.
A tornám alapja a csí vagy magyarul az életenergia áramoltatása 45 percen keresztül.
A mozgás lassú légzés ütemére történik, mely testfigyelmet igényel így javítja az egyensúlyt és átmozgatja a mélyizmokat is.
Kinek ajánlom a Csí tornát?
Tulajdonképpen minden korosztálynak, de leginkább :
• betegséggel küzdőknek – javítja az egészséget
• idősebb korosztálynak, akik szeretnék „szépen” tölteni az öregkorukat – fiatalosabbá válás
• megszállott egészségmegőrzőknek – tökéletesíti az egészséget
• stresszben élőknek - megnyugtat
• tanácstalanoknak - határozottabbá válik
• fáradtaknak – energiával tölt fel
• izgágáknak – megtanít lassulni
Az emberi élet két alapvető szükséglete az evés és a mozgás. Amint bármelyiket részben vagy egyáltalán nem elégítjük ki véget ér az életünk. A mai hagyományos mozgások, mint pl.a foci, torna, súlyzózás, stb. elősegítik a test szépségét, de ezek a belső szerveink energiatartalékának a terhére történik. Ez pedig fogékonnyá teszi a testünket a betegségekre és a korai elöregedést eredményez.


Hogyan találtam rá a Csí-tornára?

Hosszú folyamat eredménye volt. 16 éves koromban egyik orvostanárunkat kérdeztem, hogy jó jó, lassan mindent tudunk a betegségekről és gyógyításukról, de mikor tanulunk a megelőzéséről? A válasza:”Drágám úgy 30 év múlva újra beszéljünk erről!” Igaza lett. Én addig is próbáltam megoldást találni. Rájöttem, hogy a bevitt táplálékaink minősége és mennyisége nagyban befolyásolja az egészségünket. Azt tudtam, hogy a mozgás nagyon fontos része az egészségnek, de miért lesznek betegek még a sportolók is? Ernő bátyámmal jártunk évekig jógára és tanított engem meditációra, ahol is megismerkedtem az ősi egészségmegőrzéssel, melyet először a kínaiak vetettek papírra. Szerelem első látásra, 2011 óta a mindennapjaim része.

Reggel, délelőtt érdemes ezt a tornát csinálni, hogy egész nap frissek, energikusak legyünk.